Dussen

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Dussen

Het voormalige doktershuis van Dussen; een monumentale villa aan de rand van het dorp.
De fraaie ‘binnenweg’ van Dussen naar Meeuwen is een begrip. Prachtig kronkelend langs het gelijknamige stroompje de Dussen. Aan de rand van het dorp ziet u de contouren van deze prachtige villa. Met aan de voorzijde een loopbrug die uitkomt bij de chique entree. Aan de achterzijde van het pand loopt de lokale achterweg waarmee uw villa met de auto te bereiken is. De statige villa uit 1850 is bewoond geweest door een notaris en decennialang in gebruik geweest als doktershuis. ‘t Can Verkeeren staat er boven de voordeur. De grandeur van vroeger tijden is nog volop te zien. Wat bij binnenkomst opvalt, is de enorme leefruimte over drie verdiepingen. Met recht een villa waar u kunt leven, werken en genieten. Dit mede door de fijne tuin rondom en een dubbele garage, direct verbonden aan de villa.

Formidabel mooi wonen
Soms schieten superlatieven tekort bij het beschrijven van een woning. Eigenlijk geldt dat ook voor deze villa. Toch nemen wij u mee in ons verhaal. De begane grond biedt meerdere kamers, allemaal met fraaie hoge plafonds en mooie vloeren. Fijn is de oude werkkamer met separate entree waar de notaris zijn klanten ontving en de dokter zijn praktijk had. Ruim de woonkamer met daarachter de eetkamer met openslaande deuren. Luxe de ruime keuken met dubbele openslaande deuren naar de tuin. Makkelijk de zij-entree met bijkeuken en toegang tot de dubbele garage. En oud en waardevol de gewelfde kelder die vanuit de hal te bereiken is. Boven twee volledige verdiepingen met in totaal 7 slaapkamers waarvan de masterbedroom beschikt over een fraai balkon met uitzicht over de landerijen. Voeg daaraan toe nog eens drie badkamers. Dan mag duidelijk zijn: deze villa biedt een overvloed aan woon- en leefruimte.

Dichtbij natuur en Randstad
Een absolute pré is ook de prachtige landelijke ligging net buiten het dorp en met Kasteel Dussen letterlijk om de hoek. Met aan de voorzijde een loopbrug naar de Binnen en aan de achterzijde de toegang tot de achterweg (ook Binnen) met ruime toegang tot uw domein. De tuin biedt diverse beplanting, een vijver, extra parkeerplaatsen en een heerlijk terras naast de keuken. Beuken- en taxushagen omheinen het terrein. Een oase van rust. Maar ook heerlijk centraal, want op slechts 5 km is de A27 die u in 30 minuten in Utrecht en in een kwartier in Breda brengt.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Binnen 34 4271 BX DUSSEN
Vraagprijs: € 799.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht
Oppervlakte: 410 m2
Oppervlakte perceel: 1580 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).