Oosterbeek

TYPE

Monument

KAMERS

15

LOCATIE

Oosterbeek

LANDGOED ‘VARENHEUVEL’, EEN HEEL BIJZONDERE ONTDEKKING
In de bosrijke omgeving tussen de dorpen Wolfheze en Oosterbeek ligt het indrukwekkende NSW-landgoed ‘Varenheuvel’ (11.000m²) bestaande uit een fraaie tuin en een imposant landhuis met rieten kap. Deze in 1938 onder architectuur van ir. N.H. Wesstra groots opgezette villa, is ontworpen vanuit een unieke combinatie van de Gooise en Engelse landhuisbouw en de expressionistische vormen van de Amsterdamse school.
Onder handhaving van deze signatuur is de huidige eigenaar er de afgelopen jaren in geslaagd om het huis een uitzonderlijke metamorfose te geven. Door op een geïntegreerde wijze veel glas, licht en modern design toe te passen is een woonbeleving ontstaan met heel veel sfeer en ultiem, eigentijds comfort. De zeer riante leefkamer is daarbij het dynamische middelpunt van het huis geworden. Hier bevindt zich bijvoorbeeld de majestueuze trap naar de bovenverdiepingen en een boekenwand die, als aangename verrassing, volledig gedraaid kan worden waardoor een complete bar verschijnt. Naast meerdere zit- en loungeplekken zijn in deze grootse ruimte tevens de eetkamerhoek en de moderne woonkeuken gesitueerd. Vanuit al deze plaatsen is er uniek zicht op de glazen gashaard, de aangrenzende kinderspeelkamer en de fraaie tuin. Dit open beeld wordt nog eens versterkt doordat het merendeel van de wanden in de leefkamer bestaan uit state of the art, stalen profielen met energievriendelijk dubbelglas. Via geïntegreerde, openslaande deuren is er toegang tot de tuin met verschillende terrassen, een groot statig gazon, mooie oude bomen en veel rododendrons.

Evenals binnen is vrijwel alle verlichting via een gebruiksvriendelijk domoticasysteem individueel regelbaar. In het zichtveld van het huis ligt de weldadige buiten whirlpool en het verwarmd zwembad. Iets verderop is de kleedruimte en de luxe sauna van waaruit in alle rust en volledige privacy kan worden gekeken naar al het groen. Die rust wordt gegarandeerd door een degelijke omheining rond het terrein, camerabewaking en omgevingsalarm. Op de begane grond liggen nog de tot modern kantoor omgebouwde stallen, een speciale game-/televisieruimte, de bijkeuken en een achterkamer met doorgang naar de tuin en trap naar kelder. Naast werk- en opslagruimte is hier tevens de klimaatgestuurde wijnopslag.

Op de eerste verdieping zijn de drie, afzonderlijk afsluitbare delen van het huis te betreden. Net als de rest van het huis is hier alles zeer actueel en met de nodige luxe en comfort ingericht. Een goed voorbeeld is de afdeling van de ouders met o.a. master bedroom, design badkamer en de dressingroom. In het andere deel zijn de slaapkamers van de kinderen, badkamer en linnenkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich naast twee slaapkamers nog een badkamer en een volledige fitness/gym en opslagruimte.
Aan de noordoost kant van het huis is de inpandige, dubbele garage met automatische deuren. Ook het hierboven gelegen inpandige guesthouse met eigen opgang is meer dan compleet. Van ruime zitkamer tot keuken en van de twee slaapkamers tot luxe badkamer. Landgoed ‘Varenheuvel’ is een bijzondere ontdekking; Al bij de eerste indruk maar toch vooral bij binnenkomst van het landhuis! En dat alles ook nog eens in perfecte staat van onderhoud.

NSW-Landgoed ‘Varenheuvel’ ligt op 2 kilometer van Oosterbeek en Wolfheze. Door het bos fietst u in 10 minuten naar het centrum van Oosterbeek en per auto bereikt u het centrum in 5 minuten. De stad Arnhem is op slechts 15 minuten rijden. De snelwegen A12, A15 en de A50 liggen op enkele kilometers en de vliegvelden Eindhoven en Weeze binnen 45 minuten rijafstand.

Adres: Bilderberglaan 6 6861 AC OOSTERBEEK
Vraagprijs: € 3.750.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1938
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 633 m2
Oppervlakte perceel: 10730 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).