Blokzijl

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Blokzijl
Adres: Bierkade 8 8356 DH BLOKZIJL
Huurprijs: € 1.299
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: aan de historische havenkom in Blokzijl
Oppervlakte: 207 m2
Oppervlakte perceel: 138 m2

Achter deze classicistische gevel uit 1660 aan de historische havenkom in Blokzijl gaat een ruim huis (zes kamers) met tuin schuil. Voornaam wonen aan de historische havenkolk in pittoresk Blokzijl.

De Bierkade behoort tot de oudst bebouwde delen van Blokzijl. De straatnaam komt voort uit de vestiging van meerdere bierbrouwerijen en bierlokalen op dit stuk van de kade. Bierkade 8 maakt onderdeel uit van een huizenreeks van drie panden (Bierkade 6,7,8) die gestalte kreeg in de 17de eeuw, toen de haven van Blokzijl in zijn huidige vorm werd aangelegd. De gevelsteen op de voorgevel verbeeldt twee gekruiste bijlen, een kroon en de letters I.D. De letters zijn waarschijnlijk terug te leiden naar de initialen van de bouwheer van het pand.

Indeling
Geheel woonhuis bestaande uit drie verdiepingen en ondergelegen kelder (stahoogte circa 1,5 m) en souterrain met aangrenzende tuin.

Begane grond:
De entree aan de Bierkade geeft toegang tot een lange gang waaraan drie kamers grenzen. Aan de voorzijde met zicht op de haven van Blokzijl de voorkamer (22 m²) met binnenluiken, schouw en vaste kastenwand. De tussenkamer (14,5 m²) is door middel van houten en-suite deuren toegankelijk. De daarachter gelegen ruime (eet)kamer (18,5 m²) aan de tuinzijde beschikt als bijzonderheid nog over het goederenliftje vanuit de in het souterrain gelegen keuken. Via gang met toilet komt u op het bordes met trap dat toegang geeft tot de ruime achtertuin (50 m², op het noorden) met achterom.

Eerste verdieping:
Aan de voorzijde is een ruime slaapkamer (24,5 m²) met vaste kasten gesitueerd. Via een steektrappetje is een badkamer toegankelijk. De twee andere slaapkamers, (14,5 m²) en (19 m²) hebben ook vaste kasten. Op de gang bevindt zich een douchecel met wastafel.

Tweede verdieping:
Royale overloop. Toegang tot de moderne badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, tweede toilet en wastafel. De badkamer is ook toegankelijk vanuit de voorste slaapkamer.

Derde verdieping:
Zolder (57 m² ) enkel geschikt als berging.

Souterrain:
Aan de achterzijde ruime charmante keuken (24,5 m²) met hardstenen vloer en vaste kasten. Hieraan grenst de wasruimte (19 m²) met opstelplaats voor wasmachine en -droger en een bergruimte van (14 m² ). De ruime tuin is ook toegankelijk via het souterrain.

Bijzonderheden:
Het huis bevat enkele steile trappen, voldoende mobiliteit is een must.

Locatie:
Gelegen in het pittoreske Blokzijl. Blokzijl is uitstekend per auto en per boot bereikbaar. Basisscholen, sportvoorzieningen en een supermarkt bevinden zich in de directe omgeving. Voor overige voorzieningen bent u aangewezen op omliggende plaatsen. Blokzijl ligt centraal ten opzichte van Steenwijk (10 autominuten), Emmeloord (10 autominuten) en Zwolle (20 autominuten).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).