Giethoorn

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Giethoorn
Adres: Beulakerweg 123 8355 AE GIETHOORN
Vraagprijs: € 595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1908
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 320 m2
Oppervlakte perceel: 1495 m2

ALTIJD AL IN GIETHOORN WILLEN WONEN? DIT IS UW KANS!
Deze geweldige monumentale woonboerderij (1908) ligt op een prachtplek op een landelijke locatie, tussen de beide dorpskernen van Giethoorn aan het drukbevaren kanaal Beukers – Steenwijk. De boerderij is vrij gelegen maar niet afgelegen. Uw buren bevinden zich op circa 300 meter. Het geheel bestaat uit een boerderij met voorhuis met een vloeroppervlak van circa 320 m2 en een perceel van 1.495 m2 en een achtergelegen Deel met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van 1.178 m2. Het perceel beschikt over een fraai aangelegde tuin met diverse terrassen. Aan de voorzijde uitzicht op open vaarwater en aan de zij- en achterzijde uitzicht over de landerijen.

TWEE DELEN TE KOOP
De boerderij is in het geheel te koop maar ook in 2 delen, namelijk het voorhuis aan de Beulakerweg 123 met een vloeroppervlak van circa 320 m2 en een perceel van 1.495 m2 en de achtergelegen Deel met huisnummer Beulakerweg 123A met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van 1.178 m2. De Deel heeft een eigen woonbestemming.

GLASVEZEL
Goed nieuws voor belangstellenden is dat de Beulakerweg begin 2020 voorzien wordt van glasvezel. Er komen 2 aansluitingen zodat 123 en 123A beiden een eigen aansluiting hebben..

Wel zal dit gedeelte door de toekomstige eigenaar moeten worden afgebouwd, maar dan heeft u een vorstelijke woning op een schitterende plek.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

OMSCHRIJVING VOORHUIS (BEULAKERWEG 123)
Een fraai toegangshek aan de Beulakerweg biedt toegang tot de boerderij. De bloemenpracht en de verzorgde tuin springen meteen in het oog. De boerderij staat er zeer verzorgd bij. Het voorhuis beschikt over een pannendak en de Deel is riet gedekt. Naast de boerderij staat aan de achterzijde een vrijstaande garage uit 1980 met veranda dat uitzicht biedt op de vijver. Deze klassieke woonboerderij is sinds 1980 en 2005 geheel gerestaureerd en uitstekend onderhouden en is gelegen op een royale kavel van circa 1.495 m².

INDELING
Begane grond Voorhuis
Via de gezellige overdekte zij-entree met terrasje (voormalige ingang Deel) komt u in de boerderij. Hier een royale hal met origineel balkenplafond en trapopgang naar de bovenverdieping. Er is een garderobe, een toilet en aan de linkerzijde van de entree is de masterbedroom met aangrenzend de badkamer voorzien van ligbad, douche, toilet, badmeubel en sauna.

Rechts van de entree in het voorhuis is een ruime woonkamer (circa 50 m2) voorzien van een massieve parketvloer in visgraat van Afrikaans hardhout (Afzelia), een schouw met houtkachel, een opkamer (in gebruik als bibliotheek) en een grote stahoge en droge provisiekelder. Als u de entreehal rechtdoor steekt komt u in een echte gezellige en zeer sfeervolle woonkeuken met plavuizen vloer (elektrische vloerverwarming). Er is een robuust kookeiland met blad van Belgisch hardsteen en van alle gemakken voorzien (extra brede inductiekookplaat, grillplaat, inbouwfriteuse, oven en magnetron, koelkast met vriezer en ijsblokjesmachine, vaatwasser). Boven het kookeiland hangt een dubbele afzuigkap in schouwmodel. Naast de keuken is toegang tot de ruime bijkeuken met aansluiting witgoed, opstelling cv-ketel en doorgang naar de riante Deel (153 m²) met brede en hoge roldeur en diverse loopdeuren.

Verdieping Voorhuis
Via de trappartij komt u op de bovengelegen verdieping van het voorhuis. Hier een grote overloop met vide (circa 13 m2). Een Velux dakraam geeft een overdaad aan daglicht. Deze plek is momenteel in gebruik als kantoor. Rechts van de trap – dit is boven het voorhuis – is een werkkamer (circa 35 m2) die ook gebruikt kan worden als slaapkamer en voorzien van airconditioning. Aansluitend een archief/bergzolder met opstelling heteluchtverwarming. Aan de linkerzijde van de overloop zijn drie ruime slaapkamers (12-15 m2), allen met een flinke stahoogte en voorzien van een groot Velux dakraam. Tussen 2 slaapkamers in is een badkamer met vaste wastafel, douchecabine, hangcloset en designradiator. De overloop, slaapkamers en de badkamer hebben een plafondhoogte van 3 meter. Dit is uitzonderlijk voor Giethoorn.

Stahoogte verdieping
Deze is uniek voor Giethoorn. Alle ruimten (slaapkamers, badkamer en overloop) kennen een plafondhoogte van 3 meter. Omdat de schuine kant van de kap pas op een hoogte van 1,40 meter begint, verliest u nergens vloeroppervlak.

Zolder Voorhuis
Via een vaste trap komt u op de zolderverdieping van het voorhuis. Dit is een ruime bevloerde bergzolder met dakraam. Deze ruimte is eenvoudig geschikt te maken als gameroom, atelier, studeerkamer of extra slaapkamer.

GARAGE
Naast het voorhuis is een garage (circa 40 m2) voorzien van hardhouten deuren (2007) en geïsoleerde wanden en dak. Er is elektra en de garage is deels bezolderd.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

OMSCHRIJVING DEEL (BEULAKERWEG 123A)
Begane grond Deel
Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich de riante voormalige Deel (153 m²) met brede en hoge roldeur en diverse loopdeuren. Via de gezamenlijke entree komt u op het perceel. De entree van dit gedeelte ligt links naast de entree van het voorhuis. Deze ruimte is natuurlijk ideaal voor opslag of andere activiteiten, maar het is nog mooier om hier een bijzondere woning te realiseren in de Deel waar ooit het vee tijdens de wintermaanden op stal stond. Het is namelijk mogelijk om de boerderij te splitsen en een woning te realiseren in de voormalige Deel. Er is een woonbestemming mogelijk. Wel zal de toekomstige koper een omgevingsvergunning (bouwvergunning) moeten aanvragen om hier een woning te kunnen realiseren. De Deel zelf kunt u dan naar eigen wens indelen. De oppervlakte biedt mogelijkheden voor een flinke woning met ruimte voor een galerie of kantoor aan huis. Door de hoogte van circa 9 meter is het ook mogelijk om twee verdiepingen te realiseren. Daarnaast blijft er nog genoeg ruimte over voor het stallen van paarden of meerdere voertuigen (camper, (paarden)trailer et cetera).

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

VRAAGPRIJZEN
De boerderij is in het geheel te koop maar ook in 2 delen, namelijk het voorhuis aan de Beulakerweg 123 met een vloeroppervlak van circa 320 m2 en een perceel van 1.495 m2: Vraagprijs € 595.000,- KK

De achtergelegen Deel met huisnummer Beulakerweg 123A met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van 1.178 m2. De Deel heeft een eigen woonbestemming. Vraagprijs: € 325.000,- KK

Voor de gehele boerderij geldt een vraagprijs van € 885.000,-. Het totale perceel bedraagt 2.673 m2.

VOORWAARDEN
De Deel (Beulakerweg 123A) wordt alleen separaat verkocht als de koper van het voorhuis de Deel niet erbij wil kopen
Verkoper heeft vergunning voor een woonbestemming voor de Deel (nr, 123A).
De toekomstige koper van de Deel moet zelf zorgdragen voor de aanvraag en het verkrijgen van een omgevingsvergunning (bouwvergunning)
Kosten voor splitsen (gas, water elektra) zijn voor rekening van koper van de Beulakerweg 123A (Deel)

BIJZONDERHEDEN
– Heteluchtverwarming (voorhuis), Brink, 2007, in eigendom.
– CV-combiketel HR, Nefit, 2005, in eigendom.
– Alarminstallatie aanwezig.
– Elektrische en op afstand te bedienen inrijpoorten (2013).
– Bliksemafleider op het gehele pand, 2009.
– Keuken in 2005 geheel nieuw geïnstalleerd.
– Gevel voorhuis in 2006 nieuw gestraald en gevoegd met een snijvoeg.
– Dak voorhuis in 2014 geheel gerenoveerd.
– Rieten kap op de Deel op de zuid-, west- en noordzijde geheel vernieuwd (2011)
– Nieuwe dakgoten inclusief zink (2014).
– Het voorhuis is in de jaren 2014-2016 geheel geschilderd aan de buitenzijde.
– In de tuin bevindt zich een puls (waterbron) met een beregeningsinstallatie.

EXTRA GROND
Naast de boerderij ligt een perceel weiland van ruim 6.200 m2, dat uitermate geschikt is voor het weiden van paarden of (klein)vee. Dit perceel heeft een eigen ingang vanaf de Beulakerweg, en is eenvoudig via een dam te verbinden met het erf achter de boerderij. In de Deel kunt u in de voormalige kalverstal (40 m2) paardenboxen realiseren.

Het weiland is niet inbegrepen in de prijs (op aanvraag).

GIETHOORN
Het fraaie dorp Giethoorn, is gelegen in de kop van Overijssel in één van de mooiste (beschermde) natuurgebieden van Europa, Weerribben/Wieden. Het dorp heeft vanwege de vele smalle grachtjes en bruggetjes een unieke uitstraling. Het gezellige toeristische centrum bevindt zich op 15 minuten lopen van de boerderij. Op dezelfde afstand bevinden zich diverse jachthavens met toegang tot de staande mast route naar de Friese Meren.

Op korte afstand liggen de plaatsen Steenwijk en Meppel, met veel regionale voorzieningen als ziekenhuis, sportaccommodaties, middelbare scholen en winkels. Het NS Inter City station te Steenwijk en de A32 Heerenveen-Zwolle ligt op circa 10 km afstand.

TOERISME IN GIETHOORN
Giethoorn is regelmatig in het nieuws vanwege de toestroom van toeristen. In deze boerderij ondervindt u daarvan geen enkele hinder. Het Eendrachtsplein in Giethoorn Zuid, het startpunt voor de meeste toeristen, bevindt zich op 15 minuten lopen. Daar bevinden zich naast het Buurtcentrum en de VVV ook de supermarkt, de bushalte, de geldautomaat, diverse horecagelegenheden en opstapplaatsen voor de rondvaarten en verhuur van fluisterboten.

Wanneer U in de tuin werkt, zullen wandelaars op het fietspad u wel regelmatig de weg vragen. Een mooie gelegenheid om uw kennis van het Engels en Duits op te frissen! Vanaf uw erf hebt u dagelijks zicht op een bonte stoet vaartuigen in het kanaal Beukers-Steenwijk waarbij vrachtschepen, motor- en zeiljachten afgewisseld worden met rondvaartboten, sloepjes en punters.

KORTOM
Een prachtplek met mogelijkheden. Landelijk wonen in Giethoorn in een hele boerderij of in de helft. Aan u de keus!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).