Giethoorn

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Giethoorn
Adres: Beulakerweg 123 8355 AE GIETHOORN
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1908
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 320 m2
Oppervlakte perceel: 2673 m2

MONUMENTALE WOONBOERDERIJ IN GIETHOORN
Aan de rand van Giethoorn, langs open vaarwater gelegen (staande mastroute) ligt deze geweldige monumentale woonboerderij. In 1908 gebouwd en in de afgelopen 15 jaar grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Via een met bomen omzoomde oprit is de boerderij te bereiken. De boerderij bestaat uit een gezellige, zeer ruime woning in het voorhuis en in de voorste helft van de voormalige Deel. In de Deel zijn 3 woonlagen gerealiseerd in de bestaande magnifieke grote ruimte. Tevens beschikt de boerderij over de hele verdieping van het voorhuis over een riant kantoor met archiefruimte. Deze ruimte is ook geschikt als tweede woonkamer of mastersuite.

De tweede helft van de Deel is nog zoals het altijd geweest is. Hier is de stalruimte met hooizolder. De stal biedt genoeg ruimte voor het houden van kleinvee en het stallen van voer-/werktuigen. Maar er is meer. In dit gedeelte van de boerderij zou – net zoals aan de voorzijde gerealiseerd is – een woning kunnen worden gebouwd met inpandig balkon. De oorspronkelijke constructie maakt het mogelijk om dit eenvoudig te realiseren.

De onderhoudsstaat van het voorhuis is uitstekend en de Deel verkeert in goede staat, met een in 2011 gerestaureerde dakconstructie, die in hetzelfde jaar met nieuw riet is gedekt. Het dak van het woongedeelte is onder het riet geïsoleerd.

LIGGING
De boerderij ligt op een landelijke locatie, tussen de beide dorpskernen van Giethoorn aan het drukbevaren kanaal Beukers – Steenwijk. De boerderij is vrij gelegen maar niet afgelegen: uw buren bevinden zich op circa 300 meter. Het perceel ligt op een schitterende plek midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Op de website van het Nationaal Park vind u meer informatie over deze prachtige omgeving.

DE BOERDERIJ: HOOFDGEBOUW/BEGANE GROND 182 m2
De boerderij heeft een fraai voorhuis dat is uitgevoerd met een haardpartij, een bibliotheek in de opkamer en daar onder de ruime wijnkelder. Verder op de begane grond is een eetkeuken, bijkeuken, een grote hal met toilet, een ruime slaapkamer met eigen badkamer voorzien van bad, douche, toilet en sauna.

EERSTE VERDIEPING 116 m2
Via de trap in de hal komt u op de eerste verdieping. Hier zijn drie slaapkamers gesitueerd en een badkamer voorzien van douche en wc. Verder is er een ruime overloop (in gebruik als kantoor) met toegang naar de grote werkkamer en een vaste trap naar de tweede verdieping. De overloop, slaapkamers en de badkamer hebben een plafondhoogte van 3 meter. Dit is uitzonderlijk voor Giethoorn.

TWEEDE VERDIEPING 22 m2
Op de tweede verdieping is een ruime kamer gesitueerd voorzien van een dakraam, bereikbaar via een vaste trap. Deze is eenvoudig geschikt te maken als gameroom, atelier, studeerkamer of extra slaapkamer.

DEEL 153 m2
De Deel heeft een eigen woonbestemming (123A). Wel zal dit gedeelte door de toekomstige eigenaar moeten worden afgebouwd, maar dan heeft u een vorstelijke woning op een schitterende plek, met uitzicht op het rustige Giethoorn Noord.

ERF, BIJGEBOUWEN EN PERCEEL
De tuinperken zijn rondom het voorhuis gelegen en op het overige erf is voornamelijk gras aangelegd. Aan de zuidkant van de boerderij en garage zijn twee terrassen gesitueerd, met aan de voorkant van de garage een veranda met uitzicht op de vijver. Naast het hoofdgebouw staat een in 1980 gebouwde ruime garage (45m2).

BESTEMMING
Het pand heeft een woonbestemming, en beschikt over twee huisnummers. De nog te verbouwen deel bevindt zich op 123A. Met een oppervlakte van ruim 150 m2 en een hoogte van ruim 9 meter is het mogelijk om hier een complete woning te realiseren. Ook een kantoor of atelier behoren tot de mogelijkheden.

GIETHOORN
Het fraaie dorp Giethoorn, is gelegen in de kop van Overijssel in één van de mooiste (beschermde) natuurgebieden van Europa, Weerribben/Wieden. Het dorp heeft vanwege de vele smalle grachtjes en bruggetjes een unieke uitstraling. Het gezellige toeristische centrum bevindt zich op 15 minuten lopen van de boerderij. Op dezelfde afstand bevinden zich diverse jachthavens met toegang tot de staande mast route naar de Friese Meren, en verhuurders van fluisterboten en kano’s, waardoor u vanuit uw achtertuin van de omliggende natuur kunt gaan genieten. Eveneens op loopafstand vindt u de huisartsenpost met apotheek, het mondzorgcentrum, de basisschool en de bushalte.

Op korte afstand liggen de plaatsen Steenwijk en Meppel, met veel regionale voorzieningen als ziekenhuis, sportaccommodaties, middelbare scholen en winkels. Het NS Intercity station te Steenwijk en de A32 Heerenveen-Zwolle liggen op circa 10 km afstand.

TOERISME IN GIETHOORN
Giethoorn is regelmatig in het nieuws vanwege de toestroom van toeristen. In deze boerderij ondervindt u daarvan geen enkele hinder. Het Eendrachtsplein in Giethoorn Zuid, het startpunt voor de meeste toeristen, bevindt zich op 15 minuten lopen. Daar bevinden zich naast het Buurtcentrum en de VVV ook de supermarkt, de geldautomaat, diverse horecagelegenheden en opstapplaatsen voor rondvaarten.

RESUMÉ
* Bijzondere fraaie goed gerestaureerde boerderij
* Geschikt voor privé en zakelijke toepassing
* Geschikt voor dubbele bewoning (generatiewoning / mantelzorg / wonen en werken)
* Heteluchtverwarming (voorhuis) en een CV-combiketel HR voor de rest van de woning
* Alarminstallatie aanwezig en bliksemafleider op het gehele pand
* Glasvezelaansluiting gepland Q4 2020
* Elektrische en op afstand te bedienen inrijpoorten
* In de tuin bevindt zich een puls (waterbron) met een beregeningsinstallatie

* 7 km van Steenwijk
* 30 km van Zwolle en 100 km van Amsterdam
* Ligt langs vaarwater (open vaarverbinding met de Friese meren)
* Ligt vlakbij de dorpskern van Giethoorn met een grote supermarkt / bushalte op loopafstand
* Vlakbij een basisschool en huisarts met apotheek

INTERESSE?
Neem contact met ons op: wij leiden u graag rond!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).