Giethoorn

TYPE

Monument

KAMERS

1

LOCATIE

Giethoorn
Adres: Beulakerweg 123 A 8355 AE GIETHOORN
Vraagprijs: € 325.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1908
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 153 m2
Oppervlakte perceel: 1178 m2

ALTIJD AL IN GIETHOORN DE DEEL VAN EEN PRACHTIGE BOERDERIJ WILLEN HERBESTEMMEN?
** DIT IS UW KANS! **

LIGGING
De Deel betreft het achterste gedeelte van een geweldige monumentale woonboerderij (1908) die op een prachtige landelijke locatie staat, tussen de beide dorpskernen van Giethoorn aan het drukbevaren kanaal Beukers – Steenwijk. De boerderij is vrij gelegen maar niet afgelegen. Uw buren bevinden zich op circa 300 meter. Het perceel ligt op een schitterende plek midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Op de website van het Nationaal Park vind u meer informatie over deze prachtige omgeving.

DE DEEL
De Deel (de voormalige stal en werkruimte) bevindt zich aan de achterkant van de boerderij en heeft een vloeroppervlak van circa 153 m2 en is gelegen op een perceel van 1.178 m2 (deelperceel). De Deel heeft een eigen woonbestemming (123A) en is voorzien van een brede en hoge roldeur en diverse loopdeuren. Via de gezamenlijke oprit komt u op het perceel.

Waar ooit het vee tijdens de wintermaanden op stal stond kunt u een bijzondere woning realiseren. Wel zal de toekomstige koper een omgevingsvergunning (bouwvergunning) moeten aanvragen. De Deel kunt u dan naar eigen wens indelen en afbouwen tot een vorstelijke woning op een schitterende plek. De oppervlakte biedt mogelijkheden voor een flinke woning met ruimte voor een galerie of kantoor aan huis. Door de hoogte van circa 9 meter is het ook mogelijk om twee verdiepingen te realiseren. Daarnaast blijft er nog genoeg ruimte over voor het stallen van paarden of meerdere voertuigen (camper, (paarden)trailer et cetera).

VOORWAARDEN
* De Deel (Beulakerweg 123A) wordt alleen separaat verkocht als de koper van het voorhuis de Deel niet erbij wil kopen
* De toekomstige koper van de Deel moet zelf zorgdragen voor de aanvraag en het verkrijgen van een omgevingsvergunning (bouwvergunning)
* Kosten voor splitsen (gas, water elektra) zijn voor rekening van koper van de Beulakerweg 123A.

GIETHOORN
Het fraaie dorp Giethoorn, is gelegen in de kop van Overijssel in één van de mooiste (beschermde) natuurgebieden van Europa, Weerribben/Wieden. Het dorp heeft vanwege de vele smalle grachtjes en bruggetjes een unieke uitstraling. Het gezellige toeristische centrum bevindt zich op 15 minuten lopen van de boerderij. Op dezelfde afstand bevinden zich diverse jachthavens met toegang tot de staande mast route naar de Friese Meren, en verhuurders van fluisterboten en kano’s, waardoor u vanuit uw achtertuin van de omliggende natuur kunt gaan genieten. Eveneens op loopafstand vindt u de huisartsenpost met apotheek, het mondzorgcentrum, de basisschool en de bushalte.

Op korte afstand liggen de plaatsen Steenwijk en Meppel, met veel regionale voorzieningen als ziekenhuis, sportaccommodaties, middelbare scholen en winkels. Het NS Intercity station te Steenwijk en de A32 Heerenveen-Zwolle liggen op circa 10 km afstand.

TOERISME IN GIETHOORN
Giethoorn is regelmatig in het nieuws vanwege de toestroom van toeristen. In deze boerderij ondervindt u daarvan geen enkele hinder. Het Eendrachtsplein in Giethoorn Zuid, het startpunt voor de meeste toeristen, bevindt zich op 15 minuten lopen. Daar bevinden zich naast het Buurtcentrum en de VVV ook de supermarkt, de geldautomaat, diverse horecagelegenheden en opstapplaatsen voor rondvaarten.

RESUMÉ
* Bijzondere fraaie goed gerestaureerde boerderij
* Geschikt voor privé en zakelijke toepassing
* Alarminstallatie aanwezig en bliksemafleider op het gehele pand
* Glasvezelaansluiting gepland Q4 2020
* Elektrische en op afstand te bedienen inrijpoorten
* Rieten kap op de zuid-, west- en noordzijde geheel vernieuwd (2011). De oostzijde wordt in 2020 opgeknapt

* 7 km van Steenwijk
* 30 km van Zwolle en 100 km van Amsterdam
* Ligt langs vaarwater (open vaarverbinding met de Friese meren)
* Ligt vlakbij de dorpskern van Giethoorn met een grote supermarkt / bushalte op loopafstand
* Vlakbij een basisschool en huisarts met apotheek

INTERESSE?
Neem contact met ons op: wij leiden u graag rond!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).