Giethoorn

TYPE

Monument

KAMERS

1

LOCATIE

Giethoorn
Adres: Beulakerweg 123 A 8355 AE GIETHOORN
Vraagprijs: € 325.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1908
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 153 m2
Oppervlakte perceel: 1178 m2

ALTIJD AL IN GIETHOORN DE DEEL VAN EEN PRACHTIGE BOERDERIJ WILLEN HERBESTEMMEN?
DIT IS UW KANS!

Deze geweldige monumentale woonboerderij (1908) ligt op een prachtplek op een landelijke locatie, tussen de beide dorpskernen van Giethoorn aan het drukbevaren kanaal Beukers – Steenwijk. De boerderij is vrij gelegen maar niet afgelegen. Uw buren bevinden zich op circa 300 meter. Het geheel bestaat uit een boerderij met voorhuis, een achtergelegen Deel met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van in totaal 2.673 m2. Het perceel beschikt over een fraai aangelegde tuin met diverse terrassen. Aan de voorzijde uitzicht op open vaarwater en aan de zij- en achterzijde uitzicht over de landerijen.

TWEE DELEN TE KOOP
De boerderij is in het geheel te koop maar ook in 2 delen, namelijk het voorhuis aan de Beulakerweg 123 met een vloeroppervlak van circa 320 m2 en een perceel van 1495 m2 en de achtergelegen Deel met huisnummer Beulakerweg 123A met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van 1.178 m2. De Deel heeft een eigen woonbestemming. Wel zal dit gedeelte door de toekomstige eigenaar moeten worden afgebouwd, maar dan heeft u een vorstelijke woning op een schitterende plek.

VRAAGPRIJZEN
De boerderij is in het geheel te koop maar ook in 2 delen, namelijk het voorhuis aan de Beulakerweg 123 met een vloeroppervlak van circa 320 m2 en een perceel van 1.495 m2: Vraagprijs € 595.000,- KK

De achtergelegen Deel met huisnummer Beulakerweg 123A met een vloeroppervlak van circa 153 m2 en een perceel van 1.178 m2. De Deel heeft een eigen woonbestemming. Vraagprijs: € 325.000,- KK

GLASVEZEL
Goed nieuws voor belangstellenden is dat de Beulakerweg begin 2020 voorzien wordt van glasvezel. Er komen 2 aansluitingen zodat 50 en 50A beiden een eigen aansluiting hebben.

OMSCHRIJVING Deel (BEULAKERWEG 123A)
Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich de riante voormalige Deel (153 m²) met brede en hoge roldeur en diverse loopdeuren. Via de gezamenlijke entree komt u op het perceel. De entree van dit gedeelte ligt links naast de entree van het voorhuis. Deze ruimte is natuurlijk ideaal voor opslag of andere activiteiten, maar het is nog mooier om hier een bijzondere woning te realiseren in de Deel waar ooit het vee tijdens de wintermaanden op stal stond. Het is namelijk mogelijk om de boerderij te splitsen en een woning te realiseren in de voormalige Deel. Er is een woonbestemming mogelijk. Wel zal de toekomstige koper een omgevingsvergunning (bouwvergunning) moeten aanvragen om hier een woning te kunnen realiseren. De Deel zelf kunt u dan naar eigen wens indelen. De oppervlakte biedt mogelijkheden voor een flinke woning met ruimte voor een galerie of kantoor aan huis. Door de hoogte van circa 9 meter is het ook mogelijk om twee verdiepingen te realiseren. Daarnaast blijft er nog genoeg ruimte over voor het stallen van paarden of meerdere voertuigen (camper, (paarden)trailer et cetera).

VOORWAARDEN
– De Deel (Beulakerweg 123A) wordt alleen separaat verkocht als de koper van het voorhuis de Deel niet erbij wil kopen
– Verkoper heeft een woonbestemming voor de Deel aangevraagd
– De toekomstige koper van de Deel moet zelf zorgdragen voor de aanvraag en het verkrijgen van een omgevingsvergunning (bouwvergunning)
– Kosten voor splitsen (gas, water elektra) zijn voor rekening van koper van de Beulakerweg 123 (Deel)

BIJZONDERHEDEN
– Elektrische en op afstand te bedienen inrijpoorten (2013).
– Bliksemafleider op het gehele pand, 2009.
– Rieten kap op de Deel op de zuid-, west- en noordzijde geheel vernieuwd (2011)
– Nieuwe dakgoten inclusief zink (2014).
– In de tuin bevindt zich een puls (waterbron) met een beregeningsinstallatie.

EXTRA GROND
Naast de boerderij ligt een perceel weiland van ruim 6.200 m2, dat uitermate geschikt is voor het weiden van paarden of (klein)vee. Dit perceel heeft een eigen ingang vanaf de Beulakerweg, en is eenvoudig via een dam te verbinden met het erf achter de boerderij. In de Deel kunt u in de voormalige kalverstal (40 m2) paardenboxen realiseren. Het weiland is niet inbegrepen in de prijs (op aanvraag).

GIETHOORN
Het fraaie dorp Giethoorn, is gelegen in de kop van Overijssel in één van de mooiste (beschermde) natuurgebieden van Europa, Weerribben/Wieden. Het dorp heeft vanwege de vele smalle grachtjes en bruggetjes een unieke uitstraling. Het gezellige toeristische centrum bevindt zich op 15 minuten lopen van de boerderij. Op dezelfde afstand bevinden zich diverse jachthavens met toegang tot de staande mast route naar de Friese Meren.

Op korte afstand liggen de plaatsen Steenwijk en Meppel, met veel regionale voorzieningen als ziekenhuis, sportaccommodaties, middelbare scholen en winkels. Het NS Inter City station te Steenwijk en de A32 Heerenveen-Zwolle ligt op circa 10 km afstand.

KORTOM
Een prachtplek met mogelijkheden. Landelijk wonen in Giethoorn in een hele boerderij of in de helft. Aan u de keus!

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).