Haaren

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Haaren

Pure sfeer, een gezellig wooncomfort en boordevol karakter; deze woonboerderij uit 1670 heeft het allemaal. Met veel liefde en vakmanschap is dit gemeentelijk monument verbouwd tot een unieke woonboerderij waar je gelijkvloers kunt wonen, gasten stijlvol kunt ontvangen en waar het multifunctionele bijgebouw is ingedeeld met een garage/wellnessruimte, werkplaats en een slaapkamer met tweede badkamer. Het perceel van 1.095 m² is niet overdadig groot en de tuin is geheel in de tijdsgeest van de woonboerderij aangelegd; dit is een ‘perfect match’ voor de liefhebber van sfeer verpakt in een unieke Brabantse boerderij van bijna 350 jaar oud.

De Belversestraat is de historische weg naar Esch, gelegen aan de oostzijde van Haaren en wordt omringd door weilanden, het natuurgebied Kampina en kasteel Nemelaer. Je ervaart rust en vrijheid, tegelijk woon je vlakbij de dorpskern van Haaren, op slechts vijf minuten rijden van Oisterwijk en Vught en men rijdt vanaf hier filevrij naar Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Aan het begin van de straat zijn de bushaltes die zorgen voor een goede verbinding met Tilburg en ’s-Hertogenbosch; daarnaast zijn diverse voorzieningen op het gebied van onderwijs en sport in de nabijheid.

INDELING
BEGANE GROND
Via de entree kom je in de hal; een ruimte die de naam haardkamer heeft gekregen. De boeren plavuizenvloer, het balkenplafond, de prachtige schouw en de ramen met roedeverdeling zorgen voor een unieke woonbeleving. Links in de hal is de garderobe, ernaast is het gastentoilet met een tegeltableau met oudhollandse taferelen.

De woonkamer heeft de absolute wow-factor dankzij het zicht tot in de nok, inclusief de houten dakconstructie die het dak van deze woonboerderij al eeuwen draagt. De getoogde kozijnen met roedeverdeling en de openslaande deuren zorgen voor verfijnd lichtinval. Via de steektrap kom je op de vide, thans in gebruik als kantoorruimte en met een inspirerend uitzicht op dit brok woongeluk.

Een halfhoge muur, die gebruikt kan worden als eetbar, vormt de afscheiding tussen de woonkamer en de keuken. De U-vormige keukenopstelling heeft decennialang zijn functie naar behoren vervuld, de ruimte is een prima basis voor het realiseren van jouw droomkeuken.

Deze woonboerderij biedt dankzij de slaap- en badkamer op de begane grond de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen. De slaapkamer heeft lichtinval aan twee zijden en een dubbele kastenwand voor je volledige garderobe; de badkamer met marmeren wanden is ingedeeld met een ligbad, toilet en een wastafel met een bergmeubel.

Als laatste noemen wij de opkamer, gelegen boven de half verzonken kelder. Een opkamer werd vroeger gebruikt als ‘nette’ kamer voor speciale gelegenheden of als slaapkamer; nu is het de ruimte waar de trap naar de eerste verdieping is.

EERSTE VERDIEPING
Deze verdieping is nu ingedeeld met een overloop, een tweede slaapkamer en een zolderruimte. De slaapkamer met het zicht tot in de nok en de spectaculaire dakconstructie zorgen voor een ongekende sfeer waar slapen een weldaad wordt.

BIJGEBOUW
Het bijgebouw heeft een vloeroppervlakte van 114 m² en is ingedeeld met een hal, bergruimte, toiletruimte met douche, een ruime (slaap)kamer, werkplaats en een garage met inpandige voorraadruimte. De garage is getransformeerd in een wellnessruimte met een grote jacuzzi en een meerpersoons sauna; hier wordt het leven onthaasten. Kies je ervoor om de slaapkamer met badkamer zelf te gebruiken, ga je voor een B&B concept of heb je familie/vrienden die veraf wonen? Aan jou de keuze hoe je al deze ruimte gaat indelen…

EXTERIEUR
Deze woonboerderij staat op een mooi perceel van 1.095 m² eigen grond. De tuin aan de voorzijde wordt omringd door mooie (beuken)hagen, knisperend in de wind en bladhoudend zodat je gedurende het gehele jaar veel privacy hebt. Voor de boerderij is een ruim terras met drie leibomen en een gunstige zonligging; een fijne plek om volop van te genieten. Rechts van de woonboerderij is een tweede terras, grotendeels overdekt dankzij de karakteristieke daklijn en aan de andere kant van de boerderij is een siertuin met karakteristieke boom, ’s zomers getooid met een mooi bladerdek.

Tussen de woonboerderij en het bijgebouw is een derde buitenruimte met mooie kasseien, een mooie zitplek bij de oude waterput en absolute privacy. Hier waan je jezelf terug in de tijd toen dit een kleinschalig boerenbedrijf was; boordevol sfeer en met respect voor de eeuwenoude historie gerenoveerd. Voor het bijgebouw is een brede oprit waar meerdere auto’s, ook naast elkaar, geparkeerd kunnen worden.

Adres: Belversestraat 27 a 5076 PV HAAREN
Vraagprijs: € 595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1670
Ligging: landelijk gelegen
Oppervlakte: 167 m2
Oppervlakte perceel: 1095 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).