Assen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Assen
Adres: Beilerstraat 82
Vraagprijs: € 749.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging
Oppervlakte: 121 m²

Volstrekt uniek!

Een monumentaal “boschhuis” nabij hartje stad van Assen. Dit prachtige en statige woonhuis “De Eerste Steen” is gebouwd in 1906-1907 naar een ontwerp van de Asser architect G.Stel. Dit vrijstaande landhuis is lommerrijk gelegen direct aan het Asserbos. Alle stadse voorzieningen zijn op wandelafstand. Ook het treinstation is snel en eenvoudig te bereiken.

Volstrekt uniek door de ligging die alles in zich heeft; Een oase van rust en privacy op steenworp afstand van het gezellige centrum van Assen. Alle stadvermaak en cultuur “om de hoek” en direct wonen aan het geliefde en fraaie Asserbos.
Ofschoon de huidige indeling een plezierige is en prettig qua formaat, kan indien gewenst het landhuis aan de achterzijde royaal worden vergroot.
De eigen kavel van 6763 m2(!) staat garant voor privacy, vrij uitzicht en gevoel van ruimte.
De tuin is heerlijk! Volop privacy, aan de rand van het bos en voorzien van een houten veranda om tot in de kleine uurtjes van het kampvuur te genieten.

Het landhuis verkeert in zeer goede staat. Met zorg en kunde heeft de huidige eigenaar doorlopend onderhoud gepleegd aan dit Rijksmonument. De afgelopen jaren zijn kosten nog moeite gespaard om een comfortabel en uiterst sfeervol woonhuis te realiseren.

Indeling:
Via de zij entree bereikt u de stijlvolle hal met garderobehoek en ruimte voor de piano. De fraaie centrale hal verbindt alle vertrekken op de begane grond.
De bijzonder charmante woonkamer met open keuken (totaal circa 47 m2) is een lust voor het oog. De moderne keuken kent diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, quooker en groot gasfornuis. De sfeervolle woonkeuken met houtkachel gaat via enkele treden over in de stijlvolle “bordes” kamer. U kijkt prachtig ver weg over uw eigen grond en via de openslaande deuren bereikt u het hoger gelegen terras.

Via de centrale hal bereikt u eveneens op de begane grond een slaapkamer met nabijgelegen badkamer en separaat toilet. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en wastafel. Deze slaapkamer (circa 16 m2) is rustig en prettig gesitueerd, vanuit de hal is een grote kelder (circa 14 m2) te bereiken die onder de gehele kamer is gesitueerd.

Op de 1e etage bevinden zich 2 leuke en speelse slaapkamers (beide circa 12 m2) die van elkaar gescheiden worden door een zeer originele studiehoek in het bijzondere klokkenhuis; dit is een heerlijk plekje om rustig te werken of te studeren.

Op de kavel is een ruime vrijstaande garage gesitueerd, daarnaast bevindt zich extra bergruimte voor fietsen en opslag.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument;
– Stads wonen met de natuur als buurman;
– Prachtig landhuis op unieke locatie;
– Volop privacy en ruimte;
– Alle stadsfaciliteiten “om de hoek”;
– Spoor en ringwegen snel en eenvoudig bereikbaar;
– Vrijstaande garage;
– Heerlijke tuin direct grenzend aan het prachtige Asserbos;
– Sfeervol, charmant en uniek!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).