Laag-soeren

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Laag-soeren

Zonnig hoekappartement op de eerste etage van voormalig Badhuis-Kuurhotel te Laag-Soeren.
Uniek uitzicht vanaf twee royale balkons op de landschapstuin en De Veluwezoom. De herten grazen hier in de tuin. Luxe in stijl, midden in de natuur!

Op landgoed Laag-Soeren aan de voet van de Veluwe, werd in 1884 een Badhotel (en kuurhotel) gebouwd. Een klassiek gebouw passend in de tradities van de negentiende eeuw. Het bijbehorende zwembad wordt in 1917 gerealiseerd. In 2006 krijgt het gebouw een nieuwe bestemming met appartementen.

Wonen op een landgoed is een droom die maar voor weinigen is weggelegd. U heeft nu de kans om die droom waar te maken. Op Landgoed Laag-Soeren staat namelijk dit fraaie hoogwaardig afgewerkte appartement op de eerste verdieping te koop. Vanaf de statige Badhuislaan arriveert u op het landgoed waar in vroeger tijden een kuuroord was gevestigd. Een heerlijke plek die de rust en schoonheid van alom aanwezige natuur ademt. De monumentale Engelse landschapstuin van het Landgoed loopt over in het Nationaal Park Veluwezoom met ongeveer 5000 hectare aan bos- en heidegebieden. Het appartement wordt aangeboden door de eerste bewoner. Het deelt met zeven andere woningen een entree met trappenhuis in Jugendstil stijl. Deze is voorzien van lift, intercom en video. Hier bevindt zich ook een gezamenlijke wasruimte met wasmachine en droger.

Appartement met grote woonkamer
Een appartement om te wonen, maar vooral om te genieten. Dat heeft alles te maken met de inrichting en met de ligging. De grote leefruimte van ongeveer 50 m² biedt een woonkamer met open keuken (Siematic). De hoge plafonds met ornamenten stucwerk en de hoge ramen geven de ruimte een monumentaal karakter. De living heeft aan twee zijden dubbele openslaande deuren die toegang geven tot twee balkons, waarvan er één ronduit riant is te noemen. Vanaf uw balkon(s) geniet u elk seizoen opnieuw van de kleurenpracht en variatie van de parktuin en de rijke flora en fauna van het direct aangrenzende bos. Het appartement beschikt daarnaast over een ruime en serene slaapkamer. Het slaapcomfort wordt bevorderd doordat het complex in een lichtarm stiltegebied is gelegen. Naast een compleet ingerichte ruime badkamer met vloerverwarming bevat het appartement ook een apart gastentoilet.

Veel meer dan een appartement
Een appartement op Landgoed Laag-Soeren is veel meer dan een woning. U komt te wonen op een prachtige plek met een rijke geschiedenis* in een rijksmonument dat zich kenmerkt door veel authentieke details. Daarbij biedt dit complex u een keur aan faciliteiten op het gebied van wellness en comfort. U heeft vrijblijvend toegang tot veel gemeenschappelijke ruimtes. Geniet van een verwarmd binnenzwembad met jetstream, fitnessapparatuur en Finse sauna. Bezoek de lounge met terras aan de tuinzijde en leestafel en een restaurant met eigen kok die dagelijks een ter plekke bereid diner serveert. Gasten van de bewoners kunnen gebruik maken van een logeerkamer. Er is ook nog een vergaderruimte met een bibliotheek, mediatheek en televisie. En natuurlijk kunt u genieten in de Engelse landschapstuin en het omliggende bosgebied, de Veluwezoom. U heeft geen omkijken naar het onderhoud van de tuin en het complex, want dat valt onder de actieve VvE. De VvE kent een meerjarenonderhoudsplan en heeft een gezonde vermogenspositie. Er zijn goede parkeervoorzieningen voor bewoners en bezoekers in een bijzonder verkeersluwe omgeving.

* In de brochure treft u uitgebreide informatie over de historie van
Landgoed Laag-Soeren en de faciliteiten voor haar bewoners.

Adres: Badhuislaan 65 6957 DS LAAG-SOEREN
Vraagprijs: € 365.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1884
Ligging: aan bosrand, aan park, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 85 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).