Otterlo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Otterlo
Adres: Apeldoornseweg 47
Vraagprijs: 948.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1917
Ligging:
Oppervlakte: 430 m²
Oppervlakte perceel: 4635 m²

VILLA ‘DEN ROEKEL’ ADEMT DE SFEER VAN WELEER

Aan de doorgaande weg tussen Otterlo en Ede treft u deze romantische VILLA. Unieke plekjes zijn zeldzaam, maar niet onvindbaar. Voor degene die langsrijden, is dit een echte eyecatcher. Op een prachtige locatie gelegen, op een ruim perceel van 4.635 m² staat deze prachtige villa met vrijstaand bijgebouw welke een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden biedt. Doordat de villa over 2 separate entrees beschikt is het uitermate geschikt voor een woon-/werk situatie of zelfs inwoning. De woning is in 1917 onder architectuur gebouwd door Berlage. In 1959 is er een aanbouw gerealiseerd welke naadloos overloopt en is de woning deels gemoderniseerd, zoals de kamers op de eerste verdieping.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1917. Aanbouw in 1959.
Bouwwijze: Onder architectuur gebouwd door Berlage, in steen opgetrokken en riet gedekt.
Isolatie: Gedeeltelijk dubbelglas
Woonoppervlakte: ca. 430 m²
Inhoud: ca. 1.468 m³
Perceeloppervlakte: 4.635 m²

INDELING

Parterre
Overdekte entree met dubbele deuren. Hal/entree met bordestrap en leistenen vloer. Toegang naar woonkeuken met een groot keukenblok, o.a. voorzien van een tweetal inductie kookplaten, dubbele afzuigkap, twee vaatwasmachines en spoelbakken, grote koelkast en een hete luchtoven. De keuken heeft gestucte wanden/plafond en pvc vloer. Vanuit de keuken is er toegang tot een bijkeuken met een wastafel en opstelling van een boiler (Remeha Aqua Pro). Deur naar grote kelder. Vanuit de hal is er toegang tot de royale woonkamer met veel lichtinval, stookplaats met een Berlage tegeltableau, glas in lood met een Veluws tafereel met de jager, het wildzwijn, de haas en de gans. De woonkamer is voorzien van hoge plafonds met houten balken. De woning wordt verwarmd middels convectorputten en radiatoren. Vanuit de hal is er een doorgang naar de aanbouw (gerealiseerd in 1951) met o.a. een tweetal badkamers in moderne grijs/wit kleurstelling, voorzien van een inloop douche, zwevend toilet en wastafel, tevens voorzien van vloerverwarming. De aanbouw heeft een eigen entree, garderobe en trapopgang. Dit gedeelte heeft een viertal kamers waarvan drie kamers zijn voorzien van een schuifpui naar een groot aangelegd terras en 1 kamer is voorzien van een stookplaats. 3e badkamer voorzien van douche met wastafel en separaat toilet.

1e Verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via een bordestrap. Overloop met een zwevend toilet en fonteintje. Grote slaapkamer, geheel gestukt en in witte kleurstelling met dakkapel. Een doorloopkamer met aan beide kanten een slaapkamer, waarvan één voorzien van een wastafel.

1e Verdieping boven aanbouw
Bereikbaar via een vaste trap. Kleine overloop met toegang tot een slaapkamer. Ook geheel gestuct en in witte kleurstelling. Onafgewerkte ruimte welke goed gebruikt kan worden voor een tweetal slaapkamers. Cv-opstelling met een tweetal CV-ketels van het merk Remeha.

BIJGEBOUWEN

Vrijstaande stenen schuur met stalen dakpanprofielplaten. De schuur is opgesplitst in de lengte, met aan 1 zijde 3 paardenboxen en een waterinstallatie. De andere zijde heeft aan de voor- en achterkant een roldeur welke gebruikt wordt als garage. Afmeting ca. 13 m x 8 m.

VOORZIENINGEN

Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.

TUIN

Grote tuin rondom de woning. Een oprijlaan met een tweetal toegangshekken, 5 parkeerplaatsen welke uit te breiden is naar meer parkeerplekken. De tuin is recent geheel opnieuw ingezaaid met gras.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).