Ameide

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Ameide
Adres: Akkerwinde 23 4233 JD AMEIDE
Vraagprijs: € 395.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2013
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 121 m2
Oppervlakte perceel: 209 m2

Vrijstaande woning met garage, parkeerplaats en vrij uitzicht!
Deze ruime geschakelde woning, gebouwd in 2013 en gelegen op een mooie kavel, is een unieke kans! Aan de voorzijde grenzend aan de uitgestrekte weilanden, aan de achterzijde aan water gelegen en vele voorzieningen ‘om de hoek’ gelegen. De aangebouwde garage is zeer ruim te noemen en fungeert tevens als achterom.

De achtertuin is gelegen op het zonnige westen en is onderhoudsvriendelijk ingericht. Parkeren is mogelijk op eigen terrein en nabij op openbaar terrein. Een geweldig uitzicht over de polder en de ‘Zouweboezem’ vanuit de woonkamer; tevens omvangen met veel rust en privacy door de ligging aan een doodlopend woonstraatje (enkel bestemmingsverkeer).

Comfort, praktisch, eigentijds zijn enkele kernwoorden! Het perceel omvat 209 m² en het woonoppervlak bedraagt circa 121 m². Een heerlijke plek voor vele jaren woonplezier!

Globale indeling:
Begane grond: zij entree met hal, meterkast, garderobe, toilet en trapopgang; U-vormige living met het zitgedeelte aan de voorzijde en eetgedeelte aan de achterzijde, beide ruimtes zijn voorzien van openslaande deuren en de vloer is afgewerkt met antraciete PVC tegels met vloerverwarming. Halfopen keuken in donkere uitvoering, eveneens aan de achterzijde gesitueerd, in hoekopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur (gaskookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en kokend water kraan).

Eerste verdieping: overloop; in totaal 3 praktische slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer zich aan de achterzijde bevindt, moderne badkamer met hoekbad, inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, toilet en design radiator. Op de gehele etage ligt een PVC vloer.

Tweede verdieping: trappenhuis met veel lichtinval middels dakkapel; voorzolder met opstelling HR cv. combiketel (Nefit 2013), WTW unit en aansluitingen voor wasmachine- en droger. Aan de voor- en achterzijde 2 extra slaapkamers. Ook op deze etage ligt een PVC vloer.

Tuin:
Zowel de voor- als achtertuin zijn onderhoudsvriendelijk ingericht met siergrind- en bestrating, wat beplanting en kunstgras. Vanuit de achtertuin is de aangebouwde stenen garage bereikbaar.

Bijzonderheden:
– Verkerend in zeer goede staat van onderhoud.
– Volledig geïsoleerd; o.a. voorzien van HR++ beglazing.
– Verwarming en warmwatervoorziening middels HR cv. combiketel.
– Aanwezigheid van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.
– Voorzien van elektrische zonwering en rolluiken.
– Voorzien van zonnepanelen (2015).
– Aanwezigheid van elektrische oplaadpunt voor de auto.

Ligging:
Ameide is een plaats aan “de Lek”, stroomafwaarts ten opzichte van Vianen, gelegen in de Alblasserwaard, nabij de grens met de Vijfheerenlanden.
Als herinnering aan het rijke verleden van Ameide, prijken langs de Voorstraat en de Dam de fraaie Patriciërshuizen, met midden op de Dam het Stadhuis.

De middenstand is rijk vertegenwoordigd waardoor men voor veel dagelijkse boodschappen in de eigen plaats terecht kan, daarnaast zijn er ook verschillende evenementen, denk aan de jaarlijkse Paardenmarkt, waardoor het dorp een levendig karakter heeft.

Ameide is centraal in het land gelegen met de snelwegen A2 en A27 binnen handbereik. Tevens zijn er openbaar vervoer voorzieningen aanwezig naar Utrecht en Rotterdam.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).