Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Groningen

Spectaculair gelegen appartement in hartje binnenstad!
Dit uiterst bijzondere appartement is gelegen in een Rijksmonumentaal pand met een permanent uitzicht op de Der A-Kerk, de bruisende binnenstad van Groningen ligt letterlijk direct achter de voordeur. Het appartement, met 3 slaapkamers, is gesitueerd op de bovenste bouwlaag in het voormalige bankgebouw. Er is een traplift aanwezig, het plaatsen van een volwaardige personenlift behoort tot de mogelijkheden.

Indeling:
Entree – hal met bordestrap naar de 1ste verdieping met slaap – werkkamer van 14 m2. Tweede verdieping met entree – hal met toilet.

Living van 55 m2 met parketvloer en een fraai zicht op de Der A-Kerk en op de achterzijde is een riant dakterras van 30 m2 op het zuid –westen. Vanuit de living is middels een lange en brede gang de bijzondere U-vormige goed geoutilleerde keuken bereikbaar, vervolgens een ruime bijkeuken – berging.

Masterbedroom (22 m2) met kastenwand en een ruime badkamer met douche, toilet, ligbad en dubbele wastafel. Derde slaap – werkkamer van 8 m2.

Wat wonen hier bijzonder maakt is de combinatie van rust en dynamiek in de binnenstad, het appartement heeft door het buitengewoon brede front (26 meter) aan de voorzijde een geheel eigen karakter gekregen en door de status als Rijksmonument ook behouden. Het binnen interieur is naar ontwerp van Vos Interieurs/Maupertus.

Het aanbod is inclusief ¼ aandeel in een afsluitbaar parkeerterrein.

Adres: Akerkhof 36 9711 JC GRONINGEN
Koopsom: € 550.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 160 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).