Varik

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Varik
Adres: Achterstraat 28 4064 EJ VARIK
Vraagprijs: € 699.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 225 m2
Oppervlakte perceel: 1366 m2

Wonen als God in Frankrijk… Dat is misschien wel de juiste omschrijving van dit rustieke plekje, deze sfeervolle woonboerderij. Als je boven Zaltbommel de A2 verlaat of bij Tiel de A15, rij je West Betuwe in. Een gevoel van rust en onthaasting daalt over je heen, waardoor thuiskomen als vakantie voelt. Even buiten het dorp Varik staat woonboerderij Spanenhof op een riant perceel. Zo’n 300 meter, aan het einde van de straat, loop je de natuur van de uiterwaarden in. Deze ‘achtertuin’ biedt heerlijke struinroutes en strandjes aan de Waal.

De boerderij zelf is ook een plaatje. De buitenluiken, de rieten kap, de hooiberg, de voorkamers met bedstede, de boerenkeuken, de voormalige deel met woonkamer. Wij waarschuwen u alvast. Als u hier binnenstapt, bent u verliefd.

Op de begane grond biedt de centrale hal toegang tot twee voorkamers. Prachtige kamers die volledig bewaard lijken te zijn. Vroeger tijden herleven hier met een bedstede, vensterbanken, planken vloeren en een schouw. Aan de hal verder nog een toilet, garderobe en toegang tot de wijnkelder. De keuken is uitgesproken, maar wat past deze goed. Het vrolijke geel, de groene Aga en de hardstenen spoelbak. Als iets klopt, is het altijd mooi. Via de tuindeur loop je langs de waterput de achtertuin in. De voormalige deel herbergt de woonkamer. Een royale living met draaibare houtkachel, dubbele tuindeuren (duodeuren) en een tegelvloer met vloerverwarming. Het achterste deel heeft een nokhoogte van zo’n zes meter.

Op de verdieping is een grote overloop met veel kastruimte en een bedstede voor logés. Tevens is hier voldoende ruimte voor een werkplek. Verder nog een badkamer met vloerverwarming en twee slaapkamers.

De hooiberg (1996) is een praktisch bijgebouw. Twee goede opslag-/hobbyruimtes op de begane grond en een zolder. Voor het huis staat een markante rode beuk. Daarnaast parkeerplaats voor vier auto’s. Zowel via de linker als rechterzijde kom je in de achtertuin. Een natuurlijke tuin met terras onder de Gelderse overstek en doorkijkjes over het achterliggende polderlandschap naar de dijk.

Kortom, landelijk en sfeervol wonen met provinciesteden en snelwegontsluiting dichtbij.
Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

CORONA (COVID-19): BENT U NET ZO ENTHOUSIAST OVER DIT HUIS ALS WIJ EN WENST U EEN BEZICHTIGING? DAT KAN! WIJ SCHUDDEN GEEN HANDEN, MAAR BEGROETEN U MET EEN GLIMLACH. ALS WE SAMEN OOK DE OVERIGE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM VOLGEN, BENT U VAN HARTE WELKOM.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).