Asch

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Asch

De historische woonboerderij Buitenlust is een sublieme plek in het midden van het land waar u wonen, werken en onthaasten combineert in luxe en stijl.

Woonboerderij Buitenlust doet in alles zijn naam eer aan.
Deze prachtige monumentale boerderij uit 1850 laat u in alles genieten van het buitenleven. De kavel van ruim 5.000 meter is via meerdere opritten toegankelijk. De oprit aan de voorzijde biedt een blik op de statige entree van de voormalige boerenwoning. De twee andere opritten brengen u aan de achterzijde van de boerderij met idyllisch zicht op de woonboerderij, de fraai verbouwde hooiberg en de schitterende tuin met natuurzwembad, terrassen en fruitbomen. Ook bij binnenkomst wordt u getroffen door de enorme ruimtes en prachtige details in de oorspronkelijke woning met daarachter de volledig verbouwde deel. Een fantastische ruimte met de imposante spanten fier in het zicht.

Schitterend wonen en riant werken.
Vanaf het stenen bordes aan de voorzijde betreedt u de lange hal met marmeren vloer. De oorspronkelijke woning heeft twee voorkamers, beide met fraaie schouw, prachtige balkenplafonds, schuiframen met daaronder houten vensterbanken, binnenluiken en houten vloeren. Eén van de voorkamers is middels openslaande deuren verbonden met de eetkamer (kamer-en-suite). Oogstrelend is de handgemaakte keuken met authentieke pomp. De keuken vormt overigens een geheel met nog een kamer, de ontbijtkamer. De deel is volledig verbouwd tot een prachtig kantoor met eigen entree aan de achterzijde. Let op de imposante glazen wand, de schitterende spantconstructie tot de nok, de prachtige haarden en de entresol met vide.

En dan de tuin.
De hand van tuinarchitect Arend Jan van der Horst is in alles te zien. Drie fraaie opritten, elk met eigen functies, brengen u op de riante kavel. Achterop het erf de multifunctionele hooiberg, die nu als garage voor het wagenpark wordt gebruikt. Rondom de tuin met natuurzwembad, terrassen, moestuin, fruitbomen, leilinden en tal van beuken als omheining. Het mag duidelijk zijn, als bewoner van Woonboerderij Buitenlust geniet u elke dag met volle teugen van het buitenleven.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Achterstraat 11 4115 RP ASCH
Vraagprijs: € 1.595.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 579 m2
Oppervlakte perceel: 5050 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).