Olst

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Olst
Adres: Aaldert Geertsstraat 52 8121 BL OLST
Vraagprijs: € 625.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 310 m2
Oppervlakte perceel: 1623 m2

NU IN PRIJS VERLAAGD: Statige dorpsvilla met riante tuin, het monumentale doktershuis in het centrum van Olst.
In het hart van het gezellige en levendige dorp Olst is deze villa uit 1890 een absolute blikvanger. Vanaf de Aaldert Geertsstraat oogt de villa gelijktijdig stoer en statig met een prachtige entree aan de voorzijde en een fraai balkon daarboven. U ziet direct: dit is een huis met inhoud, met twee volledige verdiepingen aan leef- en slaapruimtes én met een volwaardige zolderverdieping met maar liefst drie dakkapellen. Bovendien ligt naast en achter de villa een royale tuin, ooit onder architectuur ontworpen door de befaamde tuinarchitect Mien Ruys. Sinds 1900 is deze villa bewoond door huisartsen met praktijk aan huis. Dat maakt ook nu nog de woning bijzonder geschikt om wonen en werken te combineren. Zelfs dubbele bewoning of een winkel behoort hier tot de mogelijkheden.

Groots en meeslepend wonen
Groots wonen, dat doet u hier zeker. Op de begane grond loopt de centrale hal over een lengte van 10 meter van voor naar achter. Met links de klassieke voor- en achterkamer en rechts de praktijkruimte, de voormalige wachtkamer met eigen entree en de keuken met tuinzicht. In zowel de hal als de woonkamers met en-suite deuren, erker (met daarboven een balkon) en serre, ziet u de grandeur van vervlogen tijden. Let daarbij vooral ook op de plafonds met ornamenten, de fraaie raampartijen en de twee marmeren haarden in de woonkamers. Het mooie trappenhuis biedt toegang tot de beide bovenverdiepingen met in totaal acht kamers, waarvan er nu zeven in gebruik zijn als slaapkamer, en twee badkamers waarvan een recent is vernieuwd. Niet onbelangrijk om te vermelden is de royale (wijn)kelder. Deze villa biedt kortom alle ingrediënten om wonen en werken met het goede leven te verbinden.

Tuin en bijgebouwen
Het perceel meet in totaal 1.623 m². In het voorbijgaan ziet u in eerste instantie de zijtuin. Achter de woning ligt de riante achtertuin met volwassen bomen, waaronder appel en walnoot (waar eekhoorns maar al te graag van snoepen), gazon, borders met bloeiende planten en meerdere leuke ‘zitjes’. Een toegangshek achter zorgt voor toegang tot een ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. U ziet daar ook de carport met daarachter een schuur. Verder in de tuin een vrijstaande stenen schuur, ideaal voor opslag van tuinspullen of -gereedschap.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).