Nieuwveen

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Nieuwveen
Adres: A.H. Kooistrastraat 140 2441 CP NIEUWVEEN
Vraagprijs: € 1.250.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1926
Ligging: in centrum, in woonwijk, open ligging
Oppervlakte: 353 m2
Oppervlakte perceel: 1388 m2

Welkom in Nieuwveen, een karakteristiek dorp gelegen in het Groene Hart. U treft het dorp tussen de plaatsen Alphen aan den Rijn en Aalsmeer. Dankzij de landelijke ligging kunt u hier dagelijks genieten van de natuurrijke omgeving. Wanneer u de behoefte heeft de drukte op te zoeken, bereikt u via diverse uitvalswegen binnen korte tijd de grote steden van de Randstad. Daarnaast ligt Schiphol hemelsbreed op slechts twaalf kilometer afstand. Ideaal!

Aan de A.H. Kooistrastraat treft u op nummer 140 een gemeentelijk monumentaal pand aan. Het betreft het voormalig gemeentehuis van Gemeente Nieuwveen. Momenteel wordt het pand gebruikt als kantoorruimte, maar – in overleg – kan het voor diverse bestemmingen worden ingezet. Zo bestaat de mogelijkheid tot het oprichten van een bed & breakfast en/of het permanent bewonen van het pand.

Benieuwd naar alle kenmerken van dit historische gebouw? Lees de rest van de kenmerken en kom het met eigen ogen bewonderen.

• Dankzij de voormalige functie van gemeentehuis, beschikt het pand over een riant perceel met parkeergelegenheid op eigen terrein. In zijn totaliteit kunnen er 22 auto’s worden geparkeerd.
• Het perceel heeft een grootte van 1.388 m2. Het pand heeft een gebruiksoppervlakte van 442,1 m2. Het pand beschikt over zes kantoorruimtes, een vergaderzaal, een werkplaats, een garage, diverse archief/bergruimtes, vier toiletten en een keuken. Het pand heeft twee verdiepingen en een vliering.
• Het pand beschikt over een garage, wat de voormalige brandweerkazerne van het dorp is geweest. De garage is zeer riant en heeft een oppervlakte van ruim 30m2. De achterliggende werkplaats heeft een oppervlakte van nog eens 25 m2.
• Dankzij de riante omvang van zowel het pand als het perceel, zijn er tal van mogelijkheden en functies aan de ruimtes te geven. Hier kunt u wonen of werken op een heerlijke locatie.

Wat zijn uw plannen met dit monumentale pand?
Kadaster:
Gemeente : Nieuwveen
Sectie : A
Nummer : 2357
Groot : 13 a 88 ca
Bouwjaar : 1926
Inhoud : 2095 m³ (volgens NEN 2580)
Woonoppervlakte : 353 m² (volgens NEN 2580)

De koopakte zal uitsluitend worden opgemaakt volgens het model van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en de leveringsakte door een door de koper aan te wijzen notaris.

Aan de tekst of de afmetingen kunnen geen rechten worden ontleend.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).