Hoef En Haag

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Hoef En Haag
Adres: 1ste Graaf van Hollanddijk 29 4125 TK HOEF EN HAAG
Vraagprijs: € 400.000 k.k.
Bouwvorm: nieuwbouw
Bouwjaar: 2020
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 143 m2

Een energie zuinige woning in het hart van Hoef en Haag. Vanuit de keuken kijk je over het water van De Meander. In oud Hollandse stijl gebouwde woning heeft veel karakter met name door de leuke tuitgevel. Dit maakt dat deze woning een unieke uitstraling heeft.
De woning is uitgebouwd met 2,4 meter aan de achterzijde, vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping, triple glas en heeft 3 slaapkamers. Ook is de woning voorzien van een lucht-water warmtepomp. Met deze gasloze woning ben je helemaal voorbereid op de toekomst.

Indeling:
Begane grond:
Via de entree kom je in hal. Achter de voordeur bevindt zich het kruipluik. De hal is voorzien van een meterkast, casco toilet, vloerverwarming en de trapopgang naar de eerste verdieping. De royale woonkamer is voorzien van een uitbouw van 2,4 meter aan de achterzijde, waardoor de totale lengte van de woonkamer ca. 11,7 meter is geworden. Middels de openslaande deuren kom je in de achteruin die gelegen is op het noord-westen. In de achtertuin van ca. 60 m2 staat een extra grote berging (ca. 9,64 m2) van hout en voorzien van zonnepanelen. De hoeveelheid zonnepanelen zorgen ervoor dat woning energie neutraal is. Teven staat in de berging de buitenunit van de lucht-water warmtepomp. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning en wordt casco opgeleverd.

Eerste verdieping:
Middels een dichte trap kom je op de overloop van de eerste verdieping. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich twee slaapkamers, waaronder de grootste slaapkamer en aan de voorzijde één slaapkamer. De slaapkamer zijn voorzien van voldoende wandcontactdozen en vloerverwarming. De badkamer ligt aan de voorzijde van de woning. De casco badkamer is ingedeeld met een douche gedeelte, toilet, wastafel, heeft vloerverwarming en een elektrische radiator als bijverwarming. De badkamer is groot genoeg voor het aanbrengen van een ligbad.

Tweede verdieping:
Via de overloop kom je op de tweede verdieping. Door de tuitgevel heb je extra veel ruimte. De verdieping vrij indeelbaar. Denk aan een extra slaapkamer(s), atelier of een mancave. Achter de trap tref je de technische ruimte van de woning met de opstelling van de wasmachine en droger, de binnenunit van de lucht-water warmtepomp, de warmte-terug-win unit. Achter de knieschotten heb je mogelijkheden voor het opbergen van spullen.

Bijzonderheden:
– prognose oplevering Q2-Q3 2020;
– uitbouw 2,4 meter met openslaande deuren;
– vloerverwarming op begane grond en eerste verdieping;
– triple glas;
– lucht-water warmte pomp;
– energie neutrale woning (EPC 0);
– tuitgevel;
– uitzicht over De Meander;
– keuken, toilet en badkamer is casco;
– notaris keuze verkoper;
– eventueel voordeel overdrachtsbelasting voor verkoper;

De locatie van de woning is top! Gelegen nabij uitvalswegen, plas Everstein, het pittoreske Vianen en dat alles in het gewilde deelgebied ‘Het Dorpshart’ van Hoef en Haag.
Tussen Vianen en Hagestein, pal naast de recreatieplas Everstein, verrijst een nieuw dorp aan de Lek. Binnen nu en 2025 wordt hier hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe dorp met circa 1800 woningen en een gezellig dorpshart in een groene en waterrijke omgeving.
Deelplan Dorpshart 3A is gelegen in Het Dorpshart. De woningen zijn heel verschillend. Voor een ieder wat wils dus. Er komen eengezinswoningen in de vorm van tussen- en hoekwoningen en twee-onder-één-kapwoningen van verschillende typen.

Omgeving:
Wat je ook nodig hebt, het is allemaal in de buurt van Hoef en Haag te vinden. Van basisschool tot supermarkt, kinderdagverblijf en recreatiemogelijkheden. Je loopt zo naar Hagestein, fietst in 10 á 15 minuten naar de Voorstraat in Vianen of pakt de auto om je 20 minuten later te vermaken in het levendig hart van Utrecht. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, zowel fileparkeerplaatsen in de straat als parkeerkoffers.

Bereikbaarheid:
Hoef en Haag ligt heel centraal in Nederland, vlakbij de snelwegen A2 en A27. Wie met het openbaar vervoer naar Vianen wil, kan het beste kiezen voor de bus. Vianen heeft geen eigen NS station maar is toch goed bereikbaar. Je pakt de bus naar het CS in Utrecht en van daaruit neem je de trein. Met een uur ben je in Amsterdam, Rotterdam, Breda of Den Bosch. Het busstation ligt aan weerszijden van de A2.

Recreatie:
Het nieuwste dorpje aan de Lek biedt volop recreatiemogelijkheden. Wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen bij recreatieplas Everstein en varen door het rivierenlandschap. Het kan allemaal in Hoef en Haag. Hier voelt zelfs een doodgewone doordeweekse dag een beetje als weekend.

Scholen:
Bijna elke wijk in Vianen heeft een basisschool. In totaal zijn er maar liefst 11 basisscholen in de gemeente. Ook is er middelbaar en voortgezet onderwijs. Je hebt het dus voor het kiezen.

Winkels:
In 15 minuten fiets je naar het gezellige centrum van Vianen. Van kleine lokale ondernemers tot landelijke bekende winkelketens, je vindt ze in de Voorstraat en de straten daaromheen. Ook voor een terrasje, een kop koffie of een gezellige avond uit eten kun je prima terecht in Vianen.

Utrecht dichtbij:
Zin om uitgebreid te winkelen? Met de auto rijd je in 20 minuten naar Utrecht. Het gezellige historische centrum met de wandelkades langs de charmante Oudegracht, de bruggetjes en de typische straatjes. Utrecht heeft vele terrassen en restaurantjes aan het water. Tel daar de vele (culturele) evenementen, de schouwburg, theaters, muziekcentrum Vredenburg, bioscopen en winkels bij op en we mogen constateren dat Utrecht bruist.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).